Обикновено, причините двама души, които са във връзка да не правят изключителен секс са психически и емоционални бариери, които само са си поставили.

Да бъде един човек отворен за сексуалните си желания и фантазии е много трудно, при положение, че до този момент е отбягвал да ги изразява.  В този случай трябва да се преодолеят задръжките и да се освободите от предразсъдъците.

  1. Не позволявайте на срама да ви завладее

В нашето общество е прието хората да се срамуват да говорят за секс. Когато различни социални аспекти ни карат да вярваме, че за секса трябва само да се говори само зад завесите, това прави още по-полезно да станем сексуално освободени. Преодоляването на този срам ще помогне на вас и партньора ви да общувате свободно за това, което искате и двамата.

  1. Научете повече за секса

Може да смятате, че знаете всичко за секса, но грешите, защото има твърде много неща, които бихте могли да научите. Като образоваш себе си ще ти помогне да разбереш какво точно искаш и какво те възбужда. Но преди това, трябва поне да се научиш да говориш нормално на тази тема с партньора си.

  1. Изградете по добра комуникация помежду си

Сексът не винаги трябва да е горещ и страстен като по филмите. Понякога може да е странен и непохватен, което ще помогне на вас и партньора ви да научите повече за него и за себе си. Освен това, половият акт не трябва да бъде последната стъпка по пътя към изграждането на интимност между вас. Можете да се отдадете на дълга прелюдия и да се наслаждавате един на друг

  1. Познайте „докосването”

Вашият партньор е просто игрив с вас или е възбуден? Трябва да се научите да разпознавате сигналите. Начинът, по който той или т ви докосват е отлична индикация за това, което иска в момента. Разберете дали партньорът ви докосва игриво или еротично.

  1. Прегърнете фантазиите и порочните си желания

Развиването на еротичното въображение ще възбуди и вас и вашият партньор. Тези фантазии засилват възбудата на ума и съответно и на тялото. Ако имате определен сексуален фетиш или някое перверзно желание, изпълнете го. Това ще ви помогне да почувствате сексуалната си мощ и ще ви достави по-голямо удоволствие в леглото.