Тюлени окупираха един от плажовете в Калифорния. Той е бил затворен за туристи след като бозайниците се разположили там. Колкото и да е странно, причината за извънредната ситуация е спирането на работата на правителството на САЩ, което продължи повече от месец, заради разногласията между Доналд Тръмп и Конгреса. Резултатът от това бил, че сътрудниците следящи за появата на тюлени не били на работа.

Възползвайки се от отсъствието на работниците на парка, които следят за това хората и животните да не си пречат, колония морски бозайници окупирала плажа Дрейкс, който е част от парка Пойнт Рейс.

Сега плажът е ограден и около него висят табели, предупреждаващи посетителите, че тюлените могат да бъдат агресивни или да се изплашат от присъствието на хората. Ситуацията се утежнява от това, че повечето от тюлените са майки с малки тюленчета и въобще не трябва да се пипат.

Съобщението за това, обаче привлича хората, които искат да се порадват на животните. Служителите на парка в момента организират екскурзии, като по този начин пазят тюлените от неразумни хора и в същото време дават възможност на посетителите да наблюдават тюлените от безопасно разстояние.

Превод и редакция: Trafficnews.bg