Американският президент Доналд Тръмп заяви в Twitter, че работи повече часове от повечето досегашни президенти на САЩ. Така той опроверга публикациите, които твърдяха, че той работи твърде малко. Онлайн изданието "Axios" публикува графика на Тръмп, в който голяма част от времето заемаше графата "работа с документи", без да се посочва за какво точно става дума.

"Медиите успяха да получат работния ми график, нещо, което беше много лесно. Но това трябваше да се отрази по положителен, а не отрицателен начин. Когато се използва терминът "работа с документи", обикновено работя, не се отпускам. Всъщност вероятно работя повече часове, отколкото почти всички предишни президенти”, написа Тръмп в Twitter.

Изданието твърди, че Тръмп никога не се появява в Овалния кабинет по-рано 11:00 ч. Според графика на президента първото събитие за деня започва в 11 или 11:30 ч. - брифинг със служители на разузнаването или половинчасова среща с шефа на администрацията на Белия дом. "Axios" посочва, че значителна част от графика на Тръмп включва конфиденциални срещи. 

 Предшественикът на Тръмп Барак Обама е имал по 6 работни срещи дневно, а работният ден на Джордж Буш младши е започвал в 06:45 ч.