Крило на 12-етажна жилищна сграда на брега на морето се срути в град край Маями, убивайки поне един човек. Има затрупани насред развалините. Десетки спасители извадиха оцелелите от отломките, докато облак прах все още се рее из квартала.

Спасителите са извадили от останките  35 души от сградата и  продължават да търсят още, съобщи на пресконференция Райде Джадала, помощник-началник на пожарната служба за пожарната помощ в Маями-Дейд.

Двама души са били приети в болницата, единият от които е починал. Той добави, че 15 семейства сами са излезли от сградата. Все още не е ясна причината за инцидента.  

 

63-годишен жител на сградата казал пред Associated press, че той и съпругата са били заспали , когато чули силен тътен, който помисли за мълния. Двамата излезли на балкона си, след което отворили вратата в коридора на сградата и открили „купчина развалини, прах и дим, извиващи се наоколо“.

„Зейнала беше дупка от развалини. Не можах да изляза от вратата си“, каза Коен, бивш зам.-кмет на селището.

Коен каза, че е изразил загриженост преди години дали строителството наблизо може да е причина за щетите на сградата, след като е видял напукани павета около сградата.