Руската агенция за въздухоплаване "Росавиация" публикува имената на всички пътници и членове на екипажа на борда на самолета Embraer, който се разби в Тверска област. Сред тях са именно главатарите на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин, сочи още прессъобщението на агенцията.

На борда на самолета са се намирали още Сергей Пропустин, Евгений Макарян, Александър Тотмин, Валерий Чекалов, Николай Матюсеев.

"Полетът на самолета Embraer-135 (EBM-135BJ) е извършен въз основа на разрешение за използване на въздушното пространство, издадено в съответствие с установената процедура" - отбелязват още от "Росавиация".

Позовавайки се до близкия до Кремъл телеграм канал ВЧК-ОГПУ, украинската държавна агенция УНИАН съобщава, че на мястото на самолетната катастрофа са открити и идентифицирани телата на лидерите на "Вагнер" Пригожин и Уткин.

Телевизионният канал "Царьград" също твърди, че вече са идентифицирани телата на Пригожин и Дмитрий Уткин. Тя е собственост руския монархист Константин Малофеев, шеф на руската неправителствената организация "Общество за развитие на руското историческо образование "Двуглав орел".

 

Пригожин загина в самолетна катастрофаПо информация на чужди медии, лидерът на „Вагнер” е бил в списъка на разбилия се самолет

Публикуваха кадри от падането на самолета на Пригожин

Байдън с коментар за самолета, с който се предполага, че е летял ПригожинПрезидентът на САЩ предполага, че Владимир Путин може да стои зад катастрофата