Изборите в Индия станаха причина за семейни проблеми за независим кандидат-депутат от щата Пенджаб. Политикът Неету Уала споделя фрапиращи заключения за лоялността на своето семейство във видео, което стана изключително  популярно из интернет пространството в деня на вота, съобщава „Таймс ъф Индия”.

„В моето семейство има девет души с право да гласуват, а получих само пет гласа и това ме шокира”, заявява плачещият Уала в интервю за местен телевизионен канал.

„Всичките ми съседи обещаха да гласуват за мен. Оставих магазина си за месец, за да съм сред хората и да им помагам, а те не ме подкрепиха”, допълва разочарованият кандидат-депутат, който се кълне, че ще се откаже от политиката.

Явно прочувственото му изявление е имало ефект, защото в края на деня в урните за Уала са били пуснати 856 гласа, според данните на сайта на избирателната комисия в Индия.

За разлика от Уала, министър-председателят Нарендра Моди нямаше проблем  по време на вота. Неговата партия води при преброяването на гласовете в 277 от 542 избирателни парламентарните избори.  За съставянето на правителство са необходими 272 мандата, които управляващата партия Бхаратия Джаната няма да има проблем да си осигури.

Източник: БТВ