Дани Финли става всяка сутрин в 4:30, за да стигне до работното си място в Сан Франциско. Той и съпругата си Мирея. Двамата живеят в малкото градче Диксън, Калифорния.

„Когато тръгвам от вкъщи, движението е леко, но колкото повече се приближавам до Сан Франциско, толкова повече трафикът се утежнява“. В дните, в които не му се кара, Дани кара до гарата на съседния град, хваща влака, след което и автобус, а после следва и десетминутна разходка.

Цялото упражнение се случва, защото средната цена на наема в Сан Франциско е 4,500 $ (около 7 750 лв). По тази причина животът в града е ужасно скъп и много хора, не могат да си позволят, или не виждат смисъл да живеят там. За сравнение средната цена на наема в Ню Йорк е 2 950 $ ( около 5 100 лева), а в Маями 2 475 $ ( около 2 250 лева). Средната цена на наема в САЩ е 1 695 $ ( около 3000 лева).

Що се отнася до цените на имоти за покупка,положението не е по- розово. Средната цена на имот в Сан Франциско надхвърля милион долара. Това е проблем по цялото Калифорнийско крайбрежие. Затова и хора като Дани и Мирея Финли не могат да нарекат Сан Франциско свой дом.

Превод и редакция: Trafficnews.bg