Ийтън Линденбергер прекарва детството си, вярвайки че съучениците му не са ваксинирани. Скоро разбира, че повечето от тях не само са ваксинирани, но и имат някои незадължителни имунизации. Тийнейджърът от Охайо никога не е бил ваксиниран, тъй като майка му вярва, че ваксините са вредни, съобщава Washington Post.

Майката на младежа забранила да бъде ваксиниран, след като прочела в интернет, че ваксинацията може да доведе до аутизъм и нарушения в мозъчната дейност. Въпреки, че той не бил съгласен с нея, трябвало да я слуша. Скоро, обаче Ийтън ще навърши 18 години и вече ще може сам да решава какво да прави с тялото си, затова планира моментално да отиде на ваксинация. Това всъщност и трябва да е празненството.

„Родителите ми смятат, че ваксините са някаква правителствена схема. Това е глупаво и сме имали безброй спорове по темата. Но заради вярванията им, никога не съм бил ваксиниран. Само Бог знае как все още съм жив.“, пише младежът.

След като съобщил на майка си за решението, тя му зашлевила шамар. Въпреки това, Ийтън не се съмнява в добрите намерения на родителите си, а в тяхната преценка.

Превод и редакция: Trafficnews.bg