Храброто куче с име Зиро загина, докато е спасявал живота на стопаните си. Кучето е нападнало мъж, който е успял да стреля по трима членове на семейството му. Благодарение на косматия герой, стопаните са оцелели.

Историята се развила в американския град Хюстън. Кучето Зиро (Zero), от породата пиринейско планинско куче, е загинало след нападение на мъж, който стрелял около къщата на стопаните му. В този ден семейство Мартинез празнувала рождения ден на 13 годишната им дъщеря на двора на къщата.

Мъжът, който е бил съсед на Мартинез неочаквано се появил на празненството. „Първо ме удари през лицето. Синът ми Патрик беше до мен и веднага го удари в отговор. Хавиан (престъпникът) се отдръпнал, извадил пистолет от панталона си и започна да стреля“, разказва майката Лаура Мартинез.

Въоръженият мъж направил осем изстрела, четири от които травмирали Лаура и членовете на семейството й. Един куршум попаднал в крака на Лаура, друг – в крака на сина й, още два куршума отнесла доведената дъщеря на Лаура. Веднага след началото на стрелбата смелият Зиро се хвърлил да защитава семейството си и захапал ръката на престъпника и го повалил на земята. След което мъжът три пъти стрелял в кучето.

Семейството твърди, че през нощта преди празненството е имало конфликт със стрелеца. Той ги заплашвал, дори крадял вещи от дома им. Сега престъпникът все още е на свобода, според полицията е опасен и въоръжен. Предявени са му три обвинения за въоръжено нападение.

Превод и редакция: Trafficnews.bg