Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се е появил на откриването на нов завод, предадоха Франс прес и ТАСС, като цитират Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

"Уважаемият висш ръководител другарят Ким Чен Ун лично преряза лентата, символизираща завършване на строителството", съобщава севернокорейската агенция. Тържественото откриване с участието на севернокорейския лидер се състоя вчера, по повод 1 май.

КЦТА публикува и нова снимка на Ким Чен Ун.

Отбелязва се, че на снимката, направена по време на церемонията по откриване на завода, севернокорейският лидер е в обкръжението на ръководството на страната.

След това Ким Чен Ун е посетил някои от цеховете на новия завод, където е бил запознат с процесите на производство на фосфор и торове за земеделието на основата на него. Както подчертава КЦТА, лидерът на КНДР е определил пускането в експлоатация на този нов завод за фосфорни торове като „важен момент от извеждането на химическата промишленост на страната в по-стадий“.

Ким Чен Ун не се бе появявал публично от 11 април. Това породи множество версии – от това, че е ранен при ракетно изпитание, до това, че е починал. Дори се спрягаха имена за негови заместници.

Разкриха нова версия за изчезването на Ким Чен УнЛидерът на Северна Корея вероятно е бил ранен при ракетно изпитание

Кой ще наследи Ким Чен Ун - сестра му или колективно управление?Прогнозират сътресения в Северна Корея, ако информациите за състоянието на лидера се окажат верни