Мечтая да намеря най-скъпия подпис в света - този на Шекспир. Това разкрива, макар и на шега, пловдивчанката Снежана Таслър, която от години живее и работи във Великобритания. Разбира се, намирането на подобна находка е невъзможно, допълва тя. В нейната професия обаче изненади не липсват.

Последните години Снежана прекарва в лондонско предградие, където се радва на щастлив семеен живот със съпруга си Карл. След като прекарва няколко месеца в екипа на BBC, българката се насочва към необичайно занимание. 

"Имала съм три професии - библиотекар, журналист и търговец. Най-интересната е тази, с която се занимавам в момента", разкрива тя пред камерата на Traffic TV. Снежана купува и препродава предмети с колекционерска стойност. За находките тя наддава в търгове, често пъти при разпродажба на нечие имущество. 

Хората на запад имат по-различен начин на живот и рядко побират по 3 поколения в дома си. Децата живеят отделени от родителите си, а след нечия смърт наемат фирма, която разпродава имуществото на починалия. Често пъти младите нямат представа какво има в къщата, разказва Снежана. 

"Има такива, които не проявяват интерес към семейните реликви и продават всичко. Има разбира се и други, които знаят какво продават - съответно не го продават", допълва тя. Измежду покъщнината често се намират интересни предмети - картини, книги и дори редки предмети от бита. 

Какво разказва тя за професията си и коя е най-уникалната находка - вижте във ВИДЕОТО на Милен Ангелов:

Монтаж: Деница Лещева

Както вече ви разказахме, Карл и Снежана се чувстват свързани с родния град на пловдивчанката, което дори стана повод двамата да пристигнат под тепетата специално за откриващото събитие на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. 

Двойка от Англия взе самолета и кацна в Пловдив за голямото събитие ВИДЕО

"Заминах за чужбина преди много години. Признавам, че дълго време не се бях връщала. Преди 4 години разбрах от своята дъщеря, че родният ми град е избран да бъде Европейска столица на културата. Оттогава насам се старая да разкажа на всички покрай себе си, че има град, наречен Пловдив и че той е най-старият жив град в Европа", спомня си Снежана. Мисията се оказва не толкова лесна. Въпреки че Англия е един от основните ни туристически пазари, повечето англичани не знаят нищо за Пловдив и дори не могат да произнесат името му, твърди Снежана. 

Мъжът й Карл остава очарован от града на тепетата и бързо научава историята му. Двамата не пропускат възможност да прекарат по няколко дни в Пловдив. 

"Човек има един роден град. В този живот моят роден град ще бъде Европейска столица на културата. Това е нещо изключително", споделя гордостта си Снежана.