Органи на реда на федерално и местно ниво работят по няколко сигнала за бомби. Информацията е за тръбни бомби, разположени на няколко места във Вашингтон. Не е ясно дали сигналите са достоверни, но засега се третират като такива, предават световни агенции.

По информация на СиЕнЕн, една от бомбите е открита пред централата на Републиканската партия. Сградата е била евакуирана преди близо два часа. Униформените успели да локализират бомбата и да я обезвредят. Няма пострадали хора. Устройството било оставено извън сградата и било намерено на земята.

Междувременно някои от конгресмените, които не са успели да се евакуират от Капитолия, останаха в капана при щурма на стотици протестиращи в сградата. 

"Крия се в офиса си. Съседната сграда в момента се евакуира. Не мога да повярвам че пиша това", написа републиканката Хейли Стивънс. 

Илейн Лурия пък споделя, че е трябвало да се евакуира от помещението, в което работи, заради бомбена заплаха. В същото време поддръжниците на Тръмп напирали да влязат в Капитолия, а отвън се чувал звук от изстрели. 

Към момента се знае, че поне един човек е прострелян по време на щурма. Жена е в тежко състояние, с огнестрелна рана в областта на гърдите. В овладяването на бунта се включиха над 1 000 гвардейци.

НА ЖИВО: Демонстранти опустошават Капитолия, Тръмп им изпрати гвардейциВижте първите реакции на властта след бунта