Най-добрият рок певец в гилдията на адвокатите помогна на милионерския син Стайко Стайков да бъде пуснат под домашен арест. Опитният спец в наказателните дела  Димитър Вълчев се нагърби да бъде негов защитник броени часове преди заседанието на Специализирания наказателен съд в четвъртък, което трябваше да реши каква мярка за неотклонение да наложи на наследника на алкохолния бос Миню Стайков.

Малко очаквано магистратите пуснаха Стайков младши под домашен арест, дори без нова петорна съдебно-медицинска експертиза и ядрено-магнитен резонанс, за които настояваше преди заседанието прокурорът Ангел  Кънев.

Аргументът обвиняемият да си отиде у дома беше неговото тежко здравословно състояние, но всички отчитат и намесата на адвоката Димитър Вълчев, който смени Лъчезар Таков.

64-годишният Вълчев има зад гърба си доста щумни дела. Някои го помнят още от процеса за убийството на бившия премиер Андрей Луканов. Адвокатът защитаваше Златко Иванов-Баретата, бившия разузнавач №1 генерал Кирчо Киров, както и ексректора на .Медицинския университет проф. Ваньо Митев.

Вълчев е адвокат от 90-те години, а преди това трупа опит като прокурор в Попово и Търговище, а после и в София. Приятелите му обаче го познават като изявен рокаджия - свири на китара, пее, композира, има издадени авторски албуми.

“Аз идвах със самолет на репетиции от Попово, първа година прокурор със 155 лв. заплата и пушех „Марлборо”, често разказва спомени от бурната си младост днешният мастит адвокат.

Едно от най-известните парчета на адвоката рокаджия е "Единак" по текст на Гриша Трифонов. Вижте видеото: 

По отношение на новия си клиент Вълчев е убеден в неговата невинност. „ Има здравословни проблеми, какво да коментирам. И Конституцията ми забранява, и моралът ми забранява. Обвинението стана ясно днес, но за мен то не е ясно. 110 тома по никакъв начин не ме убедиха, че той е участник в организирана престъпна група. За мен връзката, от гледна точка на прокуратурата е, че той е син на баща си”,  коментира адвокат Вълчев след края на съдебното заседание в четвъртък вечер..

Неговият клиент Стайков се появи изненадващо в понеделник, след като 5 месеца беше издирван с червена бюлетина от Интерпол за участие в организирана престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления. В четвъртък стана ясно, че срещу него е повдигнато и още едно обвинение  за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

 

Пуснаха Стайко Стайков под домашен арест! ВИДЕОЗа решението на съда натежаха аргументите за лошото здравословно състояние на сина на Миню Стайков