Въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели Соледар, президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че битката за града продължава, съобщи ДПА.

„Тежката борба за Донецк продължава”, каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. „Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава”, допълва той.

Украинската армия отрече да се е изтеглила от Соледар

Зеленски изрази лична благодарност към украинските военни части, които защитават Соледар и Бахмут от руските атаки. „Голяма благодарност към бойците от частта „Кракен” за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар”, заяви украинският президент.

Що се отнася до Бахмут той спомена и приноса на Международния легион, военна част, съставена от чуждестранни бойци.

Както руската армия, така и известната руска наемническа част „Вагнер”, която действа в района на Соледар, обявиха, че са завзели града.

Първоначално „Вагнер” обяви, че е овладял Соледар, след което руското министерство на отбраната първоначално опроверга това съобщение, но по-късно отстъпи и приписа победата на наемническите сили.

„Те вече се разправят помежду си на кого е заслугата за едно тактическо напредване”, коментира Зеленски и определи това като „ясен сигнал за провал”.