Сали Бериша, човекът, който оглави демократичните промени, откъснали Албания от тъмното ѝ комунистическо минало, прояви достойнство. Старият демократ се извини на България от името на своята партия за поведението и недопустимия език на премиера Еди Рама - социалист. Първият некомунистически държавен глава на Албания за пореден път показа уважение към България.

TrafficNews припомня, че като президент той беше заявил официално, че в Албания има българска общност. 

Припомняме, че албанският премиер Еди Рама, който е в Брюксел на срещата ЕС-Западни Балкани, пусна гневен пост в Туитър по повод българската позиция:

"Нов ден в Европа, но не и в България! Какъв позор за Европа е тази българска афера! По време на много гореща война, която се провежда в задния двор на Европа, една страна членка на НАТО похищава две други страни членки на НАТО пред погледа на 26 държави от ЕС, които седят неподвижно в плашеща демонстрация на импотентност", заяви албанският премиер.

Той повтори упреците си и в интервю за БНТ. 

"Вие сте хаос, пълен хаос. Вие сте позор. Срамно е членка на НАТО да държи за заложник две други страни от НАТО, докато в задния двор на Европа се води гореща война. И, разбира се, не е приятно да виждаме как 26 други държави демонстрират плашещо безсилие", коментира Рама, цитиран от БНТ.

Думите му предизвикаха огромен скандал в Албания.