Владина Цекова, която е сценарист и главен редактор на предаването "Пътеки" по БНТ, показа какво правят служителите в Монако, след като получат сигнал за разлято масло на пътя, пише GlasNews.

"Монако. Спирката на автобус. Този човек ръси нещо върху асфалта и после го мете. Пак ръси и пак мете", написа в профила си във Фейсбук Владина Цекова.

Тя решила да попита човека какво точно прави. Мъжът обаче не владеел английски език, но все пак Цекова е успяла да го разбере.

"Не говореше английски език, а аз не знам френски нито пък местния монакски естествено. Криво ляво - разбра ме човекът, че го питам какво точно прави", пише още тя.

Мъжът й отговорил на френски с едно изречение, от което Владина схванала само думата "абсорбе".

"Разбрах, естествено, че ръси това нещо подобно на пясък, за да абсорбира излята мазнина или масло от кола или автобус. Може би е редно да кажа, че това се случва в 15 ч., веднага щом има сигнал за разлято масло.

Голямо чудене нямаше от моя страна, защото знам за Монако, че тук реда по пътищата е строго регламентиран и се наказва подобоващо всеки, дръзнал да го нарушава, та било то и заради потекло масло върху настилката. За това кой и защо влиза в затвор тук, ще разказвам скоро.

Такива ми ти работи! Абсорбе!", завършва публикацията си Владина Цекова.

Ето и снимките, прикачени към поста й: