Гримът е едно от най-силните оръжия на съвременната жена. Той е изкуство и висша форма на съвършенство, чрез което могат да бъдат подчертани най-красивите черти от едно лице, превръщайки го в достойно за възхищение произведение на изкуството. Както в другите видове изкуство, така и в макиажа, можем да открием истински артисти, за които това е не просто професия, а начин да изразят себе си.

Десислава Владимирова Стоянова, която всички наричат Дейзи, гради бляскава кариера в света на грима и е от онези жени, които рядко остават незабелязани. Тя е едно от най-талантливите лица на бюти сцената в България, магнетична е и с усет към детайлите. Достатъчно е само да хвърлите поглед върху професионалното й портфолио и ще се убедите във всичко това! 

Дейзи е феята с вълшебния прашец, която сътворява чудеса, подчертавайки и разкривайки красотата. Десислава Владимирова Стоянова е на 27 години, родом от град Варна и е зодия Овен. По професия е пето поколение педагод по „Музика“, завършила е поп и джаз пеене и пиано, а хобито й е рисуване. В момента работи и по своя първи музикален проект, който ще стане факт на рождения й ден, а в него ще бъдат включени много арт и интересни визии.

Най-голямата гордост на Десислава обаче е родът й по майчина линия, чиито корени се преплитат с тези на д-р Петър Берон-създателят на Рибния буквар.

Преди няколко години животът разменя местата на професията и хобито й, заменя морето с планината... В момента, талатливата Дейзи живее в София и се занимавам с грим, арт грим, рисуване и е професионална маникюристка. 

Тя обича да рисува човешки лица и именно оттам тръгва любовта й към грима. Дни, преди интересния есенен празник Хелоуин, талантливата Дейзи представя най-магичните макиажи за тази година, които може да гледате в профила й в Инстаграм-daysi_make_up. 

" Дайте воля на въображението! Можем да бъдем модерни, да влезем в образ, в който искаме или в друг, напълно противоположен. Хелоуин ни позволява да бъдем главния герой в нашата собствена приказка!" - споделя пред Trafficnews Дейзи.

Ето какво още разказа Десислава Стоянова за професията си и какво я прави толкова специална:

- Как се „запалихте” по арт грима и от колко време се занимавате професионално с това?

- С изкуство се занимават всички в рода ми. От много малка рисувам. Рисуването на картини се преобрази в професия на гримьор, преди няколко години, и сега рисувам "картини" върху лицата на клиентите си. Само бюти грим не беше достатъчен, за да изразя себе си и така започнах да работя върху идеите за арт грим.

- С какво той е по-различен от останалите видове макиаж и по-трудна ли е изработката му?

Изработката на арт грима може да се окаже много трудна, понякога се изискват часове за изработката му. Но арт грим можем да създадем и много лесно! Достатъчно е да гримираш лицето с ежедневен грим, да размажеш малко червило по лицето с пръсти, да сложиш повече брокат на очите и твоят арт грим е готов - опитайте! 

Ще ви покажа любим мой клип в който преобразяват Jared Leto в ЖОКЕРА.

"Мис Асеновград" се превъплъти в образа на злодейката Харли КуинМного харесвам героите, както и филмa, който излезе преди броени дни, споделя Мария Попова пред Trafficnews.bg

- Скоро наближава празника Хелоуин! Кои според вас ще бъдат най-желаните образи тази година и кои никога не излизат от мода?

- Последните години Хелоуин се наложи у нас като един от най-дългоочакваните празници. Празнуват не само възрастните, но и децата. Всички тръпнем в очакване да видим как нашите и световните знаменитости са се превъплатили за сезона. Модата се определя най-вече от новите филмови образи и анимационни герои. Както всяка година едни от най-предпочитаните образи са на ангели и демони, всякакъв вид готик грим и вещици, но да подчертаем - КРАСИВИ, а не както сме свикнали да ги срещаме в образите на зли и стари.

Супер герои - като че ли мъжете обожават тези образи! С тях те могат да покажат силата си и да карат жените да им се възхищават.
 
 
В момента знаем, че излязоха два от най - очакваните филми - "ЖОКЕРА" И "Господарка на злото". Смело мога да твърдя, че това са двете най - предпочитани визии в световен мащаб. Че, коя жена не би искала да изглежда като Ангелина Джоли, дори за една нощ ?!
 

- Перфектният Halloween грим притежава… 

- Перфектният Heloween грим изисква много усилия, време и разходи. Визията трябва да е цялостна. Като започнем от грима и прическата и стигнем до облеклото. Доколкото следя у нас, повечето от празнуващите залагат най-вече на грима, което според мен е напълно достатъчно.

- Кои са основните козметични продукти, които са необходими за разкрасителен и страховит грим?

За да направим впечатляващ и страховит грим - първото нещо, за което се сещам са рани, кръв, бели и бледи лица, черни очи, ярко червени, размазани устни. Вече има много достъпни продукти на пазара, за постигане на Хелоуин визия. А, ако някой няма време, може да създаде такава с гримовете, които има. Използвате всякакви продукти - очна линия, бял и черен молив, червила, брокати, камъни.

- Споделете с нас няколко лесни и ефектни варианта на грим, който можем да направим сами?

Ще издам няколко лесни трика за създаването на Хелоуин визия. Един от любимите ми образи е на Жената котка. Гримирате лицето както обикновено - нанасяте база, фон дьо тен, подчертавате леко веждите, подчертавате и издължавате очите силно с черна очна линия. С черен молив рисувате по нослето сърце, правите точици по бузките и леки фини линии, които да приличат на мустачки. Воалла!
 

- Кой е най-трудният макиаж, който сте правила и колко време ви отне направата му?

Най-трудният грим, който съм правила, е може би, когато рисувах себе си в образа на ЖОКЕРА. Рисувах се над 3 часа. Надписите върху мен трябваше да правя огледално, което допълнително забави завършването на визията. 

Друг такъв грим, който правих по повод Хелоуин, е на известния изпълнител Ави Бенеди - изработката на рани и прецизното рисуване отне около 4 часа. Друг мой любим грим, за певицата Янна Сабанова, създадохме съвсем скоро в дебютната и песен - "Не мога, не искам". Предстоят още много нови проекти, които ще покажа съвсем скоро след празника.

- И накрая: „Вярвам в силата на грима, защото…”

- Вярвам в силата на грима, защото той ни дава самочувствие, подчертава характера и ни кара да се чувстваме добре!