Журналистът Георги Пеев стана шампион на планетата по плуване на световното първенство за трансплантирани в Пърт (Австралия) тази нощ. Хасковлията спечели златния медал в дисциплината 100 метра бруст в категорията на мъжете от 40 до 49 годишна възраст, съобщи той на страницата си във Фейсбук.

Той и съотборникът му Огнян Ганчев преодоляха квалификациите и стигнаха до финал в дисциплините си. Ганчев е останал пети на 50 метра гръб във възрастовата категория 60 - 69 г.

Двамата са единствените ни представители на форума. Утре Пеев ще плува 50 метра бруст и 50 метра свободен стил, а Ганчев - 100 метра гръб. В поста си двамата благодарят на семействата си, на семействата на донорите си, на лекарите си и на всички, които са подкрепили финансово и с екипировка.

Пеев е единственият българин с два присадени органа - сърце и бъбрек. Той е и европейски шампион по плуване за трансплантирани в няколко дисциплини.

"Може да сме най-малкият отбор в Пърт (само двамата с Огнян сме), но сме решени да се представим достойно в името на нашите донори, нашите лекари, нашите семейства и всички хора в България, които ни подкрепят и благодарение, на които днес сме в Австралия.

Благодаря на хората, дарили живот, поклон пред паметта на онези, чиито органи ни върнаха към живота, благодаря на лекарите, без чиято помощ и съвети нямаше да ни има, благодаря на всички, които подкрепят каузата за донорстрото на органи, за да има повече трансплантации в България! Благодаря на всички прекрасни познати и непознати хора, които ни помогнаха (включително и финансово) за това Световно първенство.

С всички вас, прекрасни хора, сме заедно в Австралия и се борим някой в България да ни чуе и да има повече реализирани донорски ситуации, за да има повече трансплантации и спасени животи" пише Георги Пеев.

Екипът на TrafficNews му честити победата и му желае да продължава да побеждава и да вдъхновява!