Бразилският нападател от националния отбор по футбол и играч на френския клуб Пари Сен Жермен Неймар е обвинен в изнасилване, според „GloboEsporte.com“.

Според източника жена, чието име не се споменава, твърди, че Неймар я е изнасилил по време на престоя си в Париж. Според жената престъплението е извършено на 15 май в хотел във френската столица. Младата жена е подала жалба в Бразилия, тъй като се е страхувала да се обърне към полицията в друга страна, предаде БГНЕС.

Представителите на Неймар в момента не коментират появилата се информация.

Неймар е участник в бразилския национален отбор по футбол, който се готви да участва в Копа Америка. Наскоро той бе лишен от капитанската лента в тима на Селесао и тя бе връчена на Дани Алвес, съотборник на Неймар в ПСЖ. 

Бащата на Неймар, който е и негов агент, коментира обвиненията към сина му в изнасилване. Според Неймар да Силва, футболистът наистина е правил секс с жената, която го обвинява, но това е станало по взаимно съгласие.

"Това е труден момент. Ако не успеем бързо да докажем истината, проблемите ще нараснат лавинообразно. Ако се наложи да покажем съобщенията на Неймар в WhatsApp и разговорите с тази жена, ние ще го направим", заяви бащата на Неймар, цитиран от USA Today.

Той допълни, че има налични снимки и свидетелства, доказващи, че синът му е шантажиран. Ако се наложи, може да се стигне и до извънсъдебно споразумение.