В навечерието на квалификационния мач за европейското първенство между националните отбори на България и Хърватия на 10-ти октомври на стадион "Васил Левски" в София хърватският вестник "Ютарни лист" публикува статия за българския отбор със заглавие "Някога пълни със звезди, а днес - с анонимници. Дали някой в Хърватия е чул за Ивелин Попов?".

"Българите някога имаха съперничество между Левски и ЦСКА, силен отбор в Пловдив, блестящите нападатели Христо Стоичков, Емил Костадинов и Любослав Пенев, легендарния плешивец Йордан Лечков, "мистър" Трифон Иванов . . . Имаха отбор, който в САЩ през 1994 година прекъсна практиката на Германия да стига поне до финала на световните първенства и я лиши от световната титла", се казва в материала.

"Кой в Хърватия познава Ивелин Попов? Това днес е техният най-добър играч, нападател с 48 мача и 8 гола, който играе в Кубан от Краснодар. В мача с Динамо видяхме Александър Тонев от Селтик, с фланелката на ЦСКА /Москва/ в мача с Байерн видяхме Георги Миланов . . . Това са най-добрите български играчи. 

Ивелин Попов, чиято стойност е оценена на осем милиона евро, и Миланов с пет милиона са най-скъпите играчи. Цената на целия български национален отбор е по-малка от тази на Лука Модрич", продължава Ютарни лист.

В петък двата състава ще се иправят на Националния стадион "Васил Левски" от 21:45 часа. На старта на квалификациите България победи Азербайджан като гост с 2:1, а Хърватия се справи с Малта у дома с 2:0

 

TrafficNews.bg