Треньорът на световния и европейски клубен шампион ВакъфБанк (Истанбул) Джовани Гуидети коментира пред volleymaritza.bg успеха срещу Марица (Пловдив) от Шампионската лига с 3:0 снощи в Колодрума. Гуидети остана впечатлен от либерото на маричанки Жана Тодорова.

Мисля, че моят отбор си свърши работата, за която дойдохме. Бяха много фокусирани от самото начало и съм доволен от резултата, заяви италианският треньор на световните и европейски клубни шампионки от ВакъфБанк (Истанбул) Джовани Гуидети след победата над Марица (Пловдив) в мач от Група А на Шампионската лига. През целия мач Марица показа добър волейбол. Видимо е, че този отбор не е свикнал да има силни съперници срещу себе си и затова му отнема време да влезе в мача. В третия гейм ни създадоха проблеми. Особено либерото (Жана Тодорова) беше доста впечатляваща. Познавам я и от националния отбор. Тя наистина прави разликата в защита и е една от най-добрите, които видях в Япония на Световното първенство. Желая късмет на Марица и още веднъж искам да благодаря на клуба за чудесното гостоприемство!

Единственият състезател във волейбола в момента, който е едновременно и световен шампион, и световен клубен шампион Милена Рашич от ВакъфБанк поздрави Марица за добрата игра в интервю пред volleymaritza.bg.

Искам да поздравя Марица (Пловдив) за днешния мач. Те играха много добре, наистина на много високо ниво, с много добра защита и добър сервис, и ни натиснаха много, каза централната блокировачка на ВакъфБанк и сръбския национален отбор Милена Рашич, която бе обявена за най-полезен играч в мача, след като наниза цели седем точки от блокада. Трябваше да положим много усилия, за да спечелим този мач. В крайна сметка съм доволна и гордна от своя отбор, че успяхме да спечелим и да вземем нови три точки. Бях изненадана от наградата за най-полезен състезател в мача, защото не бях много доволна от своята игра. Силната блокада беше част от нашата тактика за тази среща. Това е един от най-важните елементи в мачовете на такова ниво.