Волейболистките на Марица (Пловдив) и техният наставник Иван Петков получиха наградите за Отбор и Треньор на ноември днес в София. Историческият пробив на момичетата, които с победата си срещу руския Енисей (Красноярск) си осигуриха входния билет за груповата фаза на Шампионската лига, им донесе абсолютно мнозинство в допитването сред спортните редакции – 20 гласа. Другите два номинирани отбора – ВК Левски (София) и БК Рилски спортист (Самоков), отпаднаха от класацията за месеца. С 19 гласа Иван Петков е безапелационен победител в анкетата за Треньор на ноември. Отборната Купа на победата бе връчена на капитанката Радосвета Тенева, а треньорът Петков получи значката Златен трикольор. През октомври миналата година Марица и Иван Петков за първи път заслужиха признанието на медиите за №1 на месеца. Тогава отборът стигна до втория кръг на Шампионската лига. Сега успехът е по-голям, а с него растат и амбициите.

Да се преборят за второто място в групата и да продължат напред в Шампионската лига – това си пожелават за Коледа в най-класния български отбор в женския ни волейбол, сподели след церемонията наставникът Петков. Първо, след няколко дни, в самото навечерие на Коледа, отборът иска да изпита шампионска радост в Стара Загора като вдигне Купа България.

“За нас е чест да сме победители в тази класация”, заяви след получаването на приза Иван Петков. “Това е едно голямо удовлетворение за всички. Радваме се, че сме оценени по този начин, и благодаря на всички, които са гласували за нас. Тази награда се дължи на колектива, който имаме и на клуба, който защитаваме. Успехът не е само наш, но и на всички хора, които стоят зад този клуб. Продължаваме по същия начин и си пожелаваме колкото може по-често да печелим. Нашите цели са да играем все по-добре от мач на мач. Няма време за радост. С успеха идва много повече работа. Бизнесът също се раздвижва. Все повече фирми имат желание да се рекламират чрез нас.”

Феновете щедро се отблагодаряват за постигнатите успехи, сподели Ради Тенева. Браво, много се гордеем с Вашите успехи, казват те на волейболистките. Ради я спират навсякъде по улиците на Пловдив с тези думи, дори когато не е в спортен екип, разказа красивата брюнетка. “Толкова е хубаво, че на последния ни мач имаше 4000 души в залата, което е рекорд”, каза капитанката. “Искам да благодаря от името на целия отбор за получената награда и най-вече за това, че оценявате нашия труд. Благодарим за подкрепата и се надявам да продължим да играем още по-добре и да радваме всички фенове на волейболната игра.”