Стилиян Петров е пострадал по време на последния мач на своя Уичъл Уондърърс за купата. Отборът победи Фоли Лейн Стролърс с 3:0, но през втората част българинът е паднал на ръката си. Едва вчера Стенли открил, че има счупена костица на китката. Наложило се да я гипсира, но се надява бързо да се възстанови. При това положение била свирена дузпа за Уичъл, като Петров сам казал на рефера, че не е имало нарушение, и той я отменил, пише шотландският вестник "Дейли Рекърд", който е имал човек на мача. Отбелязват се и двата голови паса, които е дал Стилиян за хеттрика на свой съотборник.

"Сега мечтата ми е само една - да се открие лечение за левкемията. На това ще посветя остатъка от живота си. Видях достатъчно хора, които се борят с тази болест. Тя е като животно, изяжда те отвътре. По време на химиотерапията ми бе трудно дори да говоря със синовете си", обяснява Стилиян, цитиран от "24 часа". Всяка неделя той плаща по 3 лири, за да се появи на терена в неделната лига. Българинът е купил новите екипи на тима си, които са на световния концерн "Найки". Условията в лигата са далеч от тези във Висшата дивизия на Англия.

"Не ми пука. Аз съм свикнал на това. Ако бяхте видели на какви терени съм ритал като юноша в България, щяхте да разберете всичко", допълва Стилиян в интервюто.

TrafficNews.bg