Спор за авторски права бави реконструкцията на стадион Пловдив, обяви зам.-кметът по спорта Георги Титюков. Архитект Валентин Маринов има претенции като проектант на надстройката на съоръжението от западната страна и впоследствие за затварянето на цялата чаша на стадиона. Според юристи на Общината обаче авторско право носи само първият проектант на съоръжението, построено още през 50-те години.

Чакаме архитект Маринов да представи по-убедителни доказателства, че може да има претенции. Той е един от 4-ма проектанти на разширението. Ако това стане – ще обявим обществена поръчка с един участник – архитект Маринов. В противен случай вариантите са два – да направим инжинеринг за първите три етапа от реконструкцията, за да може на стадиона да се играят срещи от А група или архитект Маринов да обжалва процедура, което би я забавило още повече. Затова ще проведем разговори с архитект Валентин Маринов, каза Георги Титюков.

Вижте плановете как ще възродят стадион "Пловдив"

11-те стъпки, чрез които стадион „Пловдив” ще стане сред най-модерните в България СНИМКИИзграждат многоетажен паркинг до съоръжението, което ще бъде с 42 000 места