Европейският шампион по щанги Дейвид Фишеров е спортист на Пловдив за 2022г. той беше награден на специална церемония в изложбена зала "Пловдив 2019". 

Състезателят на СКВТ "Марица", който не присъства на церемонията, защото участва на Световното първенство по вдигане на тежести, изпревари световната шампионка по лека атлетика до 20 години Пламена Миткова и каратиста Валери Димитров, който стана европейски шампион за 21-ри път. 

На церемонията бяха отличени 10-те най-добри спортисти на Пловдив, както и тримата най-добри млади спортни таланти. Присъстваха кметът Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметът по спорт Георги Титюков, директорът на Дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински, генерал-майор Явор Матеев, единственият двукратен олимпийските шампиони Николай Бухалов и Асен Златев, общественици, спортисти. 

През миналата година отличието спечели плувецът Йосиф Миладинов, който обаче в края на тази година вече е състезател на софийски клуб. 

За най-добър млад спортен талант на годината беше определена световната шампионка до 20 години в леката атлетика Пламена Миткова. На второ място завърши надеждата ни в аеробиката Александър Мишинков, който стана световен шампион за юноши.  На третото място завърши сребърният медалист от Европейското първенство по щанги до 23 години - Диан Пампурджиев.

Световната шампионка по лека атлетика до 20 години Александра Начева беше удостоена с почетен знак на Пловдив. 

С почетен знак на Пловдив по случай 100-годишния юбилей на Марица получи президентът на ФК Марица - Христо Христов.

Бяха наградени и легендарните треньори Владимир Генов - кану-каяк по случай 70 години и треньорът в спортната гимнастика Никола Николов, който навърши 80 години.  

Ето и призовата десетка:

1. Дейвид Фишеров - Вдигане на тежести - СКВТ "Марица"

2. Пламена Миткова - Скок дължина - Лека атлетика - СКЛА "Локомотив"

3. Валери Димитров - Карате Шинкиокошин - АСКК "Тракия"

4. Венелина Поптолева- Бокс - СКБ "Ботев"

5. Янислав Герчев- Джудо - СК "Арена Спорт"

6. Кристиан Василев - Гребане - СК "Хеброс"

7. Ангел Кодинов - Кану Каяк - СККК "Тракия"

8. Антон Ризов- Спортна стрелба - АСК "Тракия"

9. Иванка Повова - Карате Шинкиокошин - АСКК "Тракия"

10. Иван Пановски - Сумо - СК "Тракия спорт" 

Класацията за най-добър млад спортен талант: 

1. Пламена Миткова - Лека атлетика - СКЛА "Локомотив"

2. Александър Мишинков - Аеробика - "Аеробика" –АМД

3. Диан Пампурджиев - Вдигане на тежести - СКВТ "Марица"