Братът на албанския премиер арестуван заради безредиците в Белград

Братът на албанския премиер Еди Рама – Орфи е арестуван като главен виновник за възникналите безредици, довели до прекратяването на европейската квалификация между Сърбия и Албания на стадион „Партизан" в Белград, съобщава „Курир". Орфи Рама е управлявал безпилотния самолет с албанското знаме, който провокира възникването на напрежение между футболистите на терена и по трибуните. По неофициални данни Рама е арестуван във ВИП ложата на стадиона, като при задържането си е показал американски паспорт на органите на реда.


Капитанът на Албания: Справедливостта трябва да възтържествува

Капитанът на националния отбор на Албания Лорик Цана заяви, че справедливостта трябва да възтържествува. Изказването му бе по повод прекратената европейска квалификация между Сърбия и Албания. Причината за прекратяването бе поява на безпилотно самолетче, което развяваше албански флаг. След това настана меле между футболистите, както и бой по трибуните, а съдията прекрати двубоя. „Всички футболисти сме добре. Всички сме на сигурно място. Очакваме да видим окончателното решение на УЕФА. Ще изчакаме да видим дали мачът ще се играе отново", коментира Цана.
„Справедливостта трябва да възтържествува. Футболът е създаден заради играта и удоволствието, а не такива сцени", добави капитанът на Албания.


Националист псува премиера на Сърбия: Вучич, пе**раст

Хаосът около прекратения мач между Сърбия и Албания бе навсякъде около стадион "Партизан" в Белград. Както е известно, в 41-ата минута над терена се появи безпилотно самолетче, развяващо знамето на Албания. Митрович от Сърбия свали знамето, но след това бе нападнат от албански национали, поради което съдията Мартин Аткинсън прекрати двубоя. По време на студиото на Радио и Телевизия Сърбия в ефир нахлу сръбския националист Игор Микич - член на радикалната партия, който застана пред камерата и напсува премиера на Сърбия Александър Вучич. Той изригна няколко пъти: "Вучич, пе**ераст". Същите обиди се чуха и по трибуните.


Зловещо: Заглушават телефона на албанския треньор

Гласът на Джовани звучи наистина притеснено. Той говори от съблекалнята на стадиона в Белград след 23:00 часа, малко след прекратяването на двубоя между Сърбия и Албания, пише испанският вестник "АС", цитиран от албанските медии. "41 минути всичко беше наред, но сега сме в съблекалнята, защото няколкостотин фенове нападнаха нашите футболисти. Ситуацията е напечена. Играчите се страхуват да излязат. Казаха ни, че ни чака хеликоптер, който ще ни отведе от стадиона до летището, защото иначе не можем да излезем. Имаше 4000 д уши, които разбиха оградите и нахлуха. На трибуните иначе имаше общо 27 хиляди души. Много странна ситуация, никога преди това не бях виждал нещо подобно", казва италианският треньор на Албания Джовани де Биази. Точно в 23:05 часа обаче италианецът прекъсва разговора, тъй като казва, че е принуден да изключи мобилния си телефон. Войници от армията го принудили да затваря, за да може телефонът да бъде заглушен.


Албанският вратар: Имаме най-добрите фенове в света

Албанския национален вратар Етрит Бериша заяви, че е горд от албанските фенове. В 41-ата минута европейската квалификация между Сърбия и Албания бе прекратена. Над терена се появи безпилотно самолетче, развяващо албанското знаме. Стефан Митрович от Сърбия свали знамето, след което бе нападнат от играчи на Албания. Съдията Мартин Аткинсън прекрати двубоя, а имаше и много сблъсъци по трибуните. "Преди мача знаехме, че феновете ни няма да ни подкрепят, така че сега могат да празнуват. Ние имаме най-добрите фенове в света", каза Бериша, цитиран от агенция "КОНА.net".


Укриват скандалното знаме "Велика Албания"

Футболистите от албанския национален отбор укривали няколко часа знамето на родината си и самолетчето, което го развяваше по време на европейската квалификация със Сърбия вчера. Именно заради това знаме стана скандал и бой на терена, след което двубоят бе прекратен от съдията Мартин Аткинсън. Сръбският "Курир" пише, че албанските футболисти скрили в шкафче в съблекалнята безпилотното самолетче и албанско знаме и не го дали на делегата на двубоя. Първоначално сваленото от сръбския футболист Стефан Митрович знаме било занесено на резервната скамейка, но след инцидента набързо било скрито от играчите в албанската съблекалня. Над два часа делегатът Хари Бийн търсел доказателството за напрежението, но албанците упорито отказвали да го предадат. В крайна сметка холандският делегат все пак взел знамето и самолетчето. На знамето е изобразена карта на Велика Албания, която обхваща териториите на Албания, Косово, част от Черна гора, Санджак, Южна Сърбия до Ниш, Западна Македония и даже части от Гърция. От двете му страни са ликовете на албанските национални герои Иса Болетини и Исмаил Джемали.

TrafficNews.bg