Пловдивският общински съвет реши да подпомогне местните футболни клубове "Ботев" и "Локомотив" с по 100 хиляди лева. Това предизвика остра реакция от другите спортни кубове, но в крайна сметка решението беше гласувано с аргумента, че другите спортове се подпомагат, но за двата клуба досега не са отделяни пари.

Както Ботев Пловдив, така и клубът на Локомотив Пловдив ще получат по 100 хиляди лева. Това ще се случи чрез закупуването на по 10 хиляди билета от всеки клуб, тъй като няма друг законов начин да се подпомогнат двата отбора.

Финансовата помощ не е голяма, но е добре дошла и за двата клуба.

От клуба на „Ботев” Пловдив отказаха коментар. От Община Пловдив се ангажираха в следващите месеци да подпомогнат финансово и другите два пловдивски отбора – Марица и Спартак.

Вижте как коментира това пред TrafficNews.bg Велин Терзиев от „Локомотив” Пловдив.

На всички е ясно, че PR хода на управляващите изобщо няма да подобри нито здравето, нито физическата активност на пловдивчани, тъй като подобен експеримент беше правен още през 2011 година от предишния кмет  Славчо Атанасов, пише в коментар по темата журналистът Парашкева Иванова.  Тогава дори бе отпусната двойно по-голяма сума, а няма никакви данни  за някаква положителна промяна  в здравето на обществеността. Вероятно е случайно съвпадение , че подобни инициативи се случват в годините, когато има местни избори.

Интересен е коментарът на кметът Иван Тотев, който тогава е областен управител. Ето  как той коментира идеята на Славчо Атанасов да се купят 100 000 билета  пред БНТ в предаването „Местно време”:

"Когато изтече тази информация по медиите аз не повярвах, че това е истина. Истината е, че най- вероятно, това, че сме изборна година кара някои хора, които в момента имат моментна власт в община Пловдив или други институции, да правят и да взимат решения, които, погледнати през призмата на времето, са недобри управленски решения. Това, което наблюдавам в случая - това все още е намерение, имайте предвид, че това не е минало през общински съвет, а аз смятам, че няма и да мине - такива намерения, за такива управленски решения, те са свързани с фокуса на това, че наближават местни избори и аз по никакъв друг начин не мога да тълкувам такова решение.”

Коментара по темата на Парашкева Иванова - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg