Ботев сведе до минимум шансовете си за участие в шестицата след като завърши наравно 1:1 срещу Черно море като гост в Каварна. Двубоят стартира чудесно за Ботев с гол на Лъчезар Балтанов, но Марек Кузма успя да изравни веднага. Много силен вятър на стадиона в Каварна попречи на двата отбора да направят добър двубой.

В 10-та минута Виана се пребори за топката подаде към Неделев, който с хубав пас по тревата изведе на стрелкова позиция Лъчо Балтанов и капитанът на Ботев със силен удар не остави шанс на Щорм за 1:0.

Черно море успя да върне гола още в ответната атака. Михаил Венков центрира по тревата към Марек Кузма, който на опразнената врата успя да изравни, пише sportenplovdiv.

Във втората част темпото на играта спадна, чистите голови положения липсваха, а силният вятър затрудняваше играта на двата отбора.

С това равенство Ботев събра 32 точки на седмото място и е на 4 от шестия Дунав два кръга преди края на редовния сезон. Черно море е пети с 37 точки.

Така единственият шанс на Ботев да влезе в шестицата е да победи в последните си два мача до края на редовния сезон в ППЛ, а в същото време Дунав или Черно море да загубят последните си две срещи.