Най-големият тенис комплекс в Пловдив - кортовете на ТК "Локомотив" Пловдив на ул. "Ясна поляна" до стадион "Пловдив" са пуснати на търг. Заповедта е от 31 август и е подписана от кмета на града Здравко Димитров.

Желаещите да наемат кортовете ще трябва да плащат по 1135.20 лв. наем месечно и да инвестират в обекта 3 254 000 лв. без ДДС.

Срокът за отдаване под наем на спортния обект е 30 години от датата на сключването на договора за наем. 

Гаранцията за участието в търга е 8000 лева.

Крайният срок за подаването на документите е до 30 септември от 16:00ч. 

Търгът ще се проведе на 4 октомври от 10:00ч. в сградата на Община Пловдив на площад "Централен". 

Преди три години Общината прекрати договора на ТК "Локомотив" за ползване на базата.

Припомняме, че кортовете са най-големите в Пловдив и разполагат с 13 тенис корта - 8 открити клей корта с червена настилка, 3 открити корта с твърда настилка, и зала с 2 тенискорта и трибуна със 750 седящи места – всички кортове са проектирани съгласно изискванията на ITF. Централен червен/клей/корт – с две отделни трибуни с капацитет 1200 седящи места,ВИП ложа с 20 седящи места,както и специализирани съоръжения за поставяне на телевизионни камери. Основната сграда на клуба разполага с две напълно оборудвани съблекални, кабинет за масаж и възстановителен център с фитнес студио – изцяло на разположение на играчите. Кортовете разполагат и с ресторант и кафене, конферетна зала, административни офиси.

През годините на кортовете са идвали звезди като Ана Иванович, Йелена Янкович, Маркос Багдатис, Григор Димитров, Каролине Вознячки, Виктория Азаренка и много други, които са участвали в мачове за Купа Дейвис и Фед къп, но в последните години на кортовете не са се провеждали срещи от неофициалните отбори надпревари при мъжете и жените. 

На кортовете се провеждат силни международни турнири за юноши, провеждали са се и мачове за мъже и жени на ITF.

Кортовете са открити през 90-те години от т.нар "Брокери" - покойният Христо Данов и Христо Александров.