Още един българин ще играе в основната схема на турнира на АТП 250 в София. Александър Лазаров успя да преодолее квалификациите на Sofia Open в зала "Арена Армеец" и ще се присъедини към пловдивчанина Димитър Кузманов и Адриян Андреев, които участват с Уайлд кард сред най-добрите.

Лазаров спаси 2 мачбола срещу поставения под №5 в пресявките Лука Вани (Италия) и го надви със 7:6 (6), 3:6, 7:5. В първия си мач вчера 21-годишният българин надви в три сета словака Лукаш Лацко, а днес грабна втора победа срещу тенисист от Топ 200.

Такава подкрепа не съм имал през живота си. Вие ме карате да се мотивирам, да скачам, да викам... Благодаря ви много, обърна се Лазаров със сълзи в очите към феновете на трибуните в интервюто си на корта след двубоя. Страхотно е. С когото и да играя, ще изляза да се забавлявам, допълни той.

В първия кръг на основната схема Лазаров ще срещне един от фаворитите за титлата – испанецът Фернандо Вердаско. Припомняме, че Кузманов ще играе с холандеца Робин Хаазе, а Андреев – австралиеца Матю Ебдън.