Към момента не са подети строителни работи, но има вариант това да се случи в близко бъдеще. Това обяви президентът на "жълто-черните" Иван Джиджев пред ТВ7.

"Строежът на стадиона е много голям проблем за нас. В момента правим всичко възможно, за да консервираме обекта и да изключим всяка възможност за аварии. Търсим всякакви варианти. Всъщност имаме такива пред нас. Срещаме сериозно разбиране от страна на общинските власти в Пловдив, допускам, че ще намерим такова и на централно ниво от футболния съюз", разкри Джиджев.

Футболният президент успокои многобройните фенове на Ботев, че клубът е финансово стабилен за следващата една година. Както е известно, бюджетът на клуба бе намален драстично в началото на лятото, когато КТБ бе поставена под специален надзор.

"Съкращенията в бюджета са не сериозни, а направо драстични, в сравнение с това, с което разполагахме през юни тази година. Със сумите от трансферите, които осъществихме, успяхме да осигурим един бюджет, който трябва да ни позволи да съществуваме спокойно до август следващата година", категоричен бе той.

Иван Джиджев разкри, че в първите седмици на сътресенията цел номер едно за клуба е била оставането в "А" група.

"В първите седмици след сътресенията основна и генерална задача беше да останем в "А" група. В момента, ако Ботев се класира в първата шестица, ще бъде добър резултат, но нищо чудно скоро да се надяваме и на по-оптимистично класиране", призна още той.

Собственикът на Ботев Цветан Василев е в течение на всички действия на ръководството на клуба, увери президентът.

TrafficNews.bg