Почетен караул стои до ковчега на Наим Сюлейманоглу. Траурната церемония в джамията "Фатих" започна за 3-кратния олимпийски шампион по вдигане на тежести. Той почина в събота на 50-годишна възраст, след като претърпя трансплантация на черен дроб, а впоследствие бе опериран от мозъчен кръвоизлив.

След молитвата тялото на Наим ще бъде положено в гробището "Едирнекапъ", където са загиналите турски войници във всички войни, пише 24chasa.bg. На церемонията се очаква премиерът Бенями Йълдъръм. Тялото на Наим е покрито с турския флаг. До него е златен медал, който му е присъден от правителството посмъртно.  На него пише: "Моето сърце“.

Тялото е зад стъклена преграда, за да се избегне евентуалната проява на вандализъм. На погребението се появи неговият голям съперник Валерий Леонов, известен още като Валериос Леонидас. Той целуна турското знаме и се прости с големия си приятел.

Турската федерация по футбол заповяда всички мачове на всички нива да започнат с минута мълчание, а отборите да са с траурна лента в памет на родения в село Птичар до Момчилград бивш щангист. В Момчилград пък бе обявен ден на траур.