Пловдив спечели домакинството на още две световни първенства по гребане. Това е станало на конгреса на Международната федерация ФИСА в Линц. През 2021 година градът ще бъде домакин на планетарния шампионат за юноши и девойки, а през 2023 година – за младежи и девойки до 23 години. Гребният канал е кандидатствал и за първи кръг от Световната купа за мъже и жени, но не е получил домакинството за това състезание, информира председателят на организационния комитет Иван Попов.

На въпросните две първенства се очакват по около 850 спортисти и още поне толкова гости. От тяхното посещение икономическите ползи за града са гарантирани, около 20 хотела ще бъдат заети, казаха още организаторите на гребните форуми. Продължаваме да инвестираме в гребния канал, предстои ремонт на един от понтоните за 60 000 лева, както и закупуването на нови, увериха кметът Иван Тотев и зам. кметът по спорта Георги Титюков.

От 2011 година досега Пловдив е бил домакин на 5 световни първенства /вкючително за мъже и жени през 2018 година/, 3 европейски и състезание от Световната купа за мъже и жени през май тази година.