Най-добрата пловдивска състезателка на скок дължина Пламена Миткова от СКЛА Локомотив Пловдив постигна най-добър резултат в света за сезона до този момент при девойките до 20 години и втори най-добър при жените - 6.58м. на международния турнир "Пловдив", който се проведе днес на стадион "Пловдив". 

На традиционният турнир се проведоха общо три дисциплини - скок дължина, троен скок и овчарски скок, а организатор беше СКЛА Ботев Пловдив. 

При скок височина Пламена Миткова остана над всички с 6.58м. още от първия си опит. 

След тригодишно отсъствие от пистата се завърна и Александра Начева от СКЛА Ботев Пловдив. Световната шампионка до 20 години спечели турнира на троен скок с 13.09 м. 

Димитър Ташев от Михаил Желев - Сливен стана победител в тройния скок при мъжете с 15.46 м. 

Любена Чаушева от Тракия Пловдив триумфира в овчарския скок при жените с 230 м.

Това беше първият турнир за годината по лека атлетика в Пловдив, а по календар остават още два през юни и юли.

На турнира участваха и украински състезатели, които се подготвят в Стара Загора по програма от европейската федерация по лека атлетика. 

"Турнирът стана ежегоден благодарение на Община Пловдив. Всяка година общината отпуск средства за турнира. Има голям интерес към турнира. Тази година имахме проблем с навременото финансиране и затова го направихме само за скокове. На Алекс Начева това беше първо състезание от три години. Имаше ужасен насрещен вятър и не можа да направи един по-добър опит, но като за началото на годината добре и ще видим какво ще стане по-нататък. Здрава е - това е важното", заяви председателят на СКЛА Ботев Пловдив Стойко Цонов пред TrafficNews.