Марица спечели първия си гейм в групите на Шампионската лига, но допусна втора домакинска загуба след тази от Динамо Казан миналия месец. Жълто-сините се бориха достойно, но отстъпиха на сръбския шампион Визура с 1:3 /-17, 22, -17,  -13/. Маричанки отново напълниха Колодрума – около 3000 души гледаха поредното зрелище с марка Шампионска лига, а сред тях бе целия елит на Пловдив – кметът Иван Тотев, футболисти на Ботев и Локо, баскетболисти на Академик Бултекс 99.

Жълто-сините започнаха неуверено и в първия гейм не можаха да се справят с блокадата на гостенките. Волейболистките на Визура поведоха с 5:1 и поддържаха този аванс през целия гейм, като в края дори го увеличиха. Във втората част Марица излезе напълно преобразена.  Със самоотвержена игра в защита и мощни атаки на Нася Димитрова, Деси Николова и канадската националка Шайна Джоузеф, направила официален дебют, жълто-сините взеха преднина от 3-4 точки още в началото и съумяваха да я поддържат. Визура все пак успя да изравни и дори да поведе с 21:20, но финалният щурм в гейма на пловдивчанки бе неудържим.

Третата част вървеше равностойно до средата, когато блокадата на гостенките отново заработи и те успяха да вземат превес в мача и да поведат с 2:1. В четвъртия гейм съпротивителните сили на Марица се изчерпаха, но въпреки загубата жълто-сините отново показаха, че могат да играят като равни с най-големите в Европа. В следващия си мач в Шампионската лига отборът на Иван Петков гостува на полския Хемик на 24 януари от 19 часа.