Академик Бултекс 99 продължи победната си серия и все още няма загуба от началото на календарната година, записвайки осми пореден успех в трите турнира, в които играе - НБЛ, Купата на България и Балканската лига. В родния шампионат отборът на Асен Николов очаквано надигра като гост Спартак Плевен с 97:88 (23:28, 25:18, 29:23, 20:19) и застигна по точки третия - Левски Лукойл, който загуби у дома от Балкан с 63:86. Двата отбора имат по 10 победи и 5 загуби. Кръг преди края на второто завъртане лидер е Балкан с 12-3, пред Рилски спортист с 11:4.

Този път Спартак надстреля пловдивчани в далечната стрелба /12:8 на тройката/, но студентите овладяха подкошието и хванаха 50 срещу 31 борби, като Никола Маравич и Митко Димитров хванаха по 9, а Айзея Юмипиг и Мартин Дурчев - по 8. Мачът започна равностойно, като гостите не позволяваха на Спартак да се откъсне. Все пак домакините взеха аванс от 5 точки след първата четвърт. През втората Академик Бултекс 99 осъществи обрат и се оттегли с аванс от 2 точки на почивката. В третата четвърт преднината на пловдивчани набъбна с още 6 точки и до края тимът на Асен Николов държеше контрола на мача. В последната четвърт преднината на гостите стигна и до 14 точки, в един момент Спартак стопи пасива на 5, но по-класният отбор на Академик Бултекс 99 веднага дръпна отново и до края не позволи изненада.

Мартин Дурчев направи поредния си отличен мач и завърши с 25 точки за победителите, Маравич добави 19 и бе на една борба от дабъл-дабъл. Същото се отнася и до Димитров, който се отчете с 12 точки. Николай Маринов бе най-резултатен за Спартак с 24 точки, от които 4 тройки, Уладзимир Крисевич завърши с дабъл-дабъл - 15 точки и 11 борби. Следващата събота, на 10 февруари, Академик Бултекс 99 посреща Берое, а преди това - в сряда, гостува на македонския Блокотехна в мач от Балканската лига.

Междувременно Академик Бултекс 99 привлече гарда Александър Груев /на снимката/ на мястото на напусналия в посока Блокотехна американец Шакир Смит. 187-сантиметровият баскетболист е играл за Спартак Плевен, Лукойл Академик, Рилски спортист, Балкан и Левски, а в чужбина се е подвизавал в румънския Сибиу, Динамо Тбилиси, словенския Златорог и иранския Мели Хафери Ахваз. През миналия сезон Александър Груев записва средно по 13.8 точки, 2.2 борби и 5.2 асистенции за 18 мача в Спартак Плевен. Груев пристига от Башкими Косово, за който игра от началото на настоящия сезон.