Димитър Бербатов е новият президент на БФС според конгреса, който самият той организира! На него присъстваха едва 76 делегати и нито един представител на досегашната власт.

Тази сутрин бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и неговият екип пристигнаха в НДК и организираха свой изборен конгрес, наречен официално "фарс" от действащото ръководство на футболната централа. 

В 15:03 часа присъстващите делегати освободиха от длъжност Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителния комитет. След това се пристъпи към гласуване за нов президент на БФС, като Бербатов беше единствен кандидат. 

Преди вота водещият Петър Величков поясни, че на легендарният голмайстор ще са му небходими 39 гласа, за да спечели на първи тур. При липса на такива, трябваше да се стигне до второ гласуване за единствения претендент. 

В 17:05 часа Бербатов беше обявен за победител със 76 гласа "за" от 76 гласували.

На форума нямаше представители на ФИФА и УЕФА, а от спортното министерство заявиха, че ще излязат с позиция. Сегашното ръководство на БФС заяви, че ще сезира всички институции, тъй като смятат конгреса нелегитимен.