Европейският шампион по карате киокушин Александър Команов ще се бори да затвърди позициите си на най-добрия спортист в този спорт на континента. Младият пловдивчанин ще участва на Европейското по карате киокушинкай, което ще се проведе в Белград на 11 и 12 юни. Организаторите на турнира дори направиха голямо признание, като сложиха снимка от мач на Команов на официалния постер за събитието.

„Минаха доста месеци в подготовка за предстоящото европейско. Заради постигнатите резултати в залата прогнозирам, че ще завоювам 7-ма европейска титла и ще я донеса в нашия град – Пловдив”, разказа пред TrafficNews.bg Команов.
До момента младият пловдивчанин има 6 поредни европейски титли.

„Както обичам да казвам – „На бой кантар няма!“. Ходът на срещата се променя за части от секундата и затова най-важното в момента е вълненията да останат настрани, за да мога да си свърша работата още веднъж, а именно да се кача на стъпалото с номер 1.”, признава Команов.

За него финалната част от подготовката е най-важна, защото тогава се изпипват и тестват подготвените техники, на които ще разчита на Европейското.

„Важна е и психическата нагласа за победа на всяка цена!”, споделя още най-силния пловдивчанин.

На Европейското по киокушин в Сърбия ще участва и братът на Александър – Иван Команов, който ще се опита да защити трета европейска титла в неговата категория.

Пловдивчанинът Александър Команов е може би един от малкото хора, които могат да се похвалят, че са набили охраната на руския президент Владимир Путин. Команов среща един от гардовете на руския лидер - Сергей Осипов през 2012 година на състезание през 2012 година по киокушинкай карате, на което по правилник са позволени удари с лакти и юмруци в главата. Разказът на европейския ни шампион - ВИЖТЕ в предаването СЕЛФИ по ТРАФИК ТВ, в което преди време той взе участие заедно със своя треньор и баща!

TrafficNews.bg