Ивелина е сред най-страстните фенове на Ботев Пловдив. Тя също е една от най-известните блогърки в България.

- Имаш една невероятна страст, за която повечето ти почитатели със сигурност не подозират и тя се нарича Ботев Пловдив, от къде започна всичко?

- Да, както обичам да се шегувам: гардероба ми е черно-бял, но сърцето ми е жълто-черно :) Винаги съм харесвала футбола като игра. Още на 6 години се запалих, гледах мачове и симпатизирах на холандския национален отбор, а малко по-късно на Милан. Наскоро открих тефтер, в който съм събирала изрезки на Куман, Бастен, Рийкард, Гулит. В основното училище 3 години играх футбол с момчетата и ми се отдаваше. Любовта ми към Ботев Пловдив се запали още в първата минута, когато стъпих на Колежа. Беше първия мач след завръщането им в А група срещу Славия, стадионът беше пълен, а Неделев и Цветков бяха безмилостни. Стадион, публика и хореография в едно - тази емоция веднага те завладява. 

- Кой е най-незабравимият ти спомен свързан с Ботев? 

- О, много са! Толкова различни емоции и случки съм преживяла покрай тях, но май най-комично беше, когато чакахме решението на ЦСКА да се откажат от Лига Европа през 2013. Бях на море, на плажа на Силистар, телефона ми почти нямаше обхват, батерията падаше и аз упорито рефрешвах за последните новини. Сещам се за една по-опасна ситуация, когато отидох на Герена с тениска на Ботев под якето и седнах в сектор А. Към края на мача едва издържах да им слушам песните и се наложи компанията ми да ме изтика насилствено от стадиона, защото щеше да стане страшно... за феновете на Левски.

- Опиши ни атмосферата на мач на Ботев? 

- Тази емоция трудно може да се опише. Публиката е обединена от любов, а не от омраза. Това е любов предавана от поколение на поколение - на стадиона винаги може да видиш цели семейства. Доказателство за силата на тази атмосфера е фактът, че когото съм завела на мач на Ботев, иска отново да го преживее. Лично съм "направила" 3-4 нови ботевиста :) В момента съм носталгично настроена, защото Колежа ми липсва. Тези млади момчета заслужават да играят пред 20 000 човека, тогава наистина ще полетят. 

- Верните фенове на всеки отбор пътуват заедно с него ти от този тип почитатели ли си и ако да кое е най-интересното футболно пътешествие, което си предприемала?

- Определено! Най-вълнуващи бяха пътуванията до Бургас за мачовете от Лига Европа, защото цялата магистрала пожълтяваше. Крайбрежните капанчета се огласят от песни, изобщо целият ден е един футболен празник.

TrafficNews.bg