Създават най-новия голф клуб в Пловдив - Пълдин Голф Клуб. Той ще бъде учреден от най-добрите голфъри в България, съобщиха създателите му. Веднага след регистрацията той е приет за член на Българската Голф Асоциация на редовното й общо събрание, пише Sportal.bg.

Голфът е млад спорт за България и към днешна дата официално регистрираните играчи-любители са малко над 640 души. Първото игрище в страната е открито през 2000 г. в Ихтиман и към момента има седем действащи игрища с максимума от 18 дупки. През последните 10 години немалък брой пловдивчани започнаха да практикуват този древен спорт и неусетно в града се формира голф-общност от 30 души, които създадоха Пълдин Голф Клуб.

Основната цел на клуба е популяризиране на спорта в Пловдив и региона, привличане на деца и подрастващи към този, спорт който развива редица полезни качества. Плановете на клуба в близко бъдеще е да се включи в междуклубните първенства на БГА, създаване на собствено тренировъчно игрище и на тренировъчни групи от деца и възрастни за начинаещи и напреднали.