Над 120 състезатели от България и чужбина взеха участие в международният турнир по Армрестлинг (канадска борба), който се проведе на 02 - 03.07. 2022 г. в гр.Пазарджик.

Домакин на турнира беше спортен клуб по Армрестлинг "Титан" от град Пловдив с подкрепата и съдействието на Община Пазарджик и кмета Г-н Тодор Попов. Събитието е първото по рода си и с перспектива да стане част от Спортния календар на Българската Армрестлинг Федерация.

В надпреварата се включиха мъже, жени, юноши и хора с увреждания. Състезатели от България ( 15 клуба от цялата страна ) Румъния ( 3 - ма състезатели), Украйна( 2-ма състезатели), Русия ( 4- ма състезатели) и Молдова( 5-ма състезатели) . На турнира присъстваше многократният републикански, европейски и световен шампион Цветан Гашевски също така Марин Пейчев, Стефан Ленгаров, Йордан Цонев, Пламен Димитров Иван Антоненко, Максим Гайдаржи, Сабин Бадулеску, Теодора Кръстева, Ангел Андинов и др.

Турнира се проведе в зоната на здравето в спортна зала Иван Симеонов, като на откриването наши гости бяха народен ансамбъл Чудесия с ръководител Таня Димитрова, г-жица Ренета Камберова председател на сдружение ,, Пазарджик Спортува”.

Победителите в някой от категориите са:

Хора с увреждания лява ръка- на първо място се класира многократен републикански и европейски шампион Марин Пейчев, на второ място се класира Огнян Огнянов и на трето Жулиен Колев.

Абсолютна категория жени победител стана Теодора Кръстева, на второ място се класира Мария Димитрова и на трето Памела Маринова.

В абсолютната категория при мъжете първото място зае световния шампион Йордан Цонев, втори се класира Пламен Димитров и третото място зае Марин Панталеев, като на дясна ръка Абсолютен шампион отново стана Йордан Цонев на второ място се класира Стефан Ленгаров и трети стана Пламен Димитров.

Общо в турнира бяха 28 категории, като наградените победители бяха 84 състезатели.

В турнира взеха участие доста аматьори от гр. Пазарджик и Пловдив, които за първи път играха този спорт и се представиха изключително достойно.