150 момчета и кадети участват в този час в традиционния коледен турнир по свободна бора за купата на „Трафик СОТ” и Спортен клуб „Тракиец”. Той беше открит от кмета на район „Централен” Георги Титюков.

„Преди исках да стана като Майк Тайсън, а сега искам да съм като Дан Колов”, заяви пред TrafficNews.bg след началото на турнира 14-годишният Милен Алиев, който е един от състезателите. Тренира борба за първа година. Харесва спорта, защото иска да бъде силен. Тренира всеки ден по три часа. 

„Искам да стана борец, това ми е мечтата”, казва младият състезател.  

Шампионатът в Пловдив се провежда за втора поредна година и е с партньорство с Община Пловдив.
„Спортът сред подрастващите е много важен, особено в днешното ежедневие, когато децата стоят повече пред компютрите и електронните игри. Това е един турнир, който се провежда за втора година и съм сигурен, че ще бъде превърнат в традиционен, а от другата година и в международен. Тук има 8 отбора и само един е от Пловдив.”, заяви при откриването Георги Титюков.

След изключителния успех на турнира миналата година, тази година участват и няколко отбора от чужбина, сред които и борци от Гърция.

„Амбициите ни са следващата година турнирът вече да е международен”, коментираха организаторитe.

От Българската федерация по борба за състезанието пристигна и екип от съдии, който следи регламента. На място има и делегати на федерацията.

Както и предишната година, така и тази, организаторите са осигурили сериозен награден фонд.

Турнирът продължава и в този час, а награждаването ще бъде след 16,30 часа в новата зала на Пловдивския университет на бул. „България” в Пловдив.

TrafficNews.bg е медиен партньор на събитието.