Женският отбор на Марица (Пловдив) получи Купата на победата за Отбор на месец декември в традиционната анкета на Пресклуб България. Носителките на Купа България получиха 14 от 20-те подадени от медиите гласове срещу шест гласа за футболния ЦСКА-София (София). Преди да отлети за Полша, където в сряда гостува на Хемик (Полице) за поредния си мач от Шампионската лига, целият отбор на Марица присъства на награждаването в пресклуба в София, където призът им бе връчен от маркетинговия мениджър на BURNiT / SUNSYSTEM Иван Кутуев пред множество представители на медиите.

Ето какво казаха старши-треньорът Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева по време на последвалата пресконференция:

Иван Петков: “Поласкани сме да бъдем за трети път победители в тази престижна анкета, за което главните действащи лица са тук, пред вас. Доста приятно за всички нас е, че този път сме в пълен състав при получаването на наградата. За нас е чест, за нас е и отговорност да бъдем Отбор на месеца и да защитаваме позициите, които имаме. Победата над Хемик (Полице) определено не е невъзможна. Ние отиваме в Полша за успех в мача тази сряда. За мачове от Шампионската лига от специална мотивация няма нужда. Настройката и адреналитът за състезателките са по-различни. Имаме доста информация за противника и се опитваме да се подготвим по най-добрия начин за него. Надяваме се с времето да натрупаме опит в Шампионската лига, който да ни позволи да се справяме със специалния емоционален заряд и напрежението, които тези мачове носят. Надявам се, че като гости ще играем по-освободено. Що се отнася до новото ни попълнение Шайна Джоусеф, лека-полека тя започна да свиква с нас, а и ние – с нея. Когато влезе нов състезател в отбора, наистина има един период на адаптация. Шай е младо момиче, има качества, бързо се адаптира и тепърва ще прави име във волейбола. Радваме се, че тя е част от нашия колектив. Мисля, че нейното присъствие е позитивно за отбора.”

Радосвета Тенева: “Благодаря, че ни удостоихте с тази награда, при това за втори пореден път. Надяваме се да ви даваме все повече поводи и да стане традиция да печелим тази награда. Останаха ни негативни емоции от мача с Визура (Рума). Изпуснахме голям шанс срещу преодолим отбор, но, за съжаление, не можем да се върнем назад, така че продължаваме напред. Направили сме своята равносметка и тренираме за следващите важни мачове.”