С невероятния обрат от 0:2 гейма във финала на Държавното първенство за момичета до 15 години, Марица (Пловдив) сложи точка на най-успешния сезон в клубната си история – със седем от осем възможни трофея от вътрешните първенства в различните възрастови категории. Седемте селекции на клуба изиграха общо 94 официални мача в своите национални надпревари и загубиха само два от тях!

Представителният женски отбор на старши-треньора Иван Петков даде тон с поредния си златен дубъл, спечелвайки шампионската титла в Националната волейболна лига и Купа България през април. Тимът стори това, загубвайки само два гейма в общо 25-те си изиграни мача в двете състезания. Освен това, през този сезон маричанки постигнаха и първата победа за български отбор в груповата фаза на женската Шампионска лига.


Женският тим на Марица триумфира като шампион на България


Марица с трофея от Купа България

Към края на април, старшата на Марица извоюва титлата в Държавното първенство за девойки до 19 години, след като приключи сезона с 14 победи и само една загуба. В мача за златото, съставът на треньорката Габриела Айшинова изкова героичен обрат от 2:0 гейма за Левски (София) до триумфална победа с 3:2 и трофея.


Марица U19 със златните медали

Финалът на Държавното първенство за момичета до 15 години беше като едно нереално дежа вю. И тук Левски поведе с 2:0 гейма, но Марица успя да изравни. В тайбрека Сините от София водеха със 7:4, когато ескадронът на треньорката Петя Хрисчева направи един фантастичен финален спринт от 11:1 точки и финишира с титлата. При завръщането си в Пловдив, момичетата посетиха мача между България и Сърбия от мъжката ВЛН и бяха аплодирани от 6 хиляди зрители в зала Колодрума. Жълто-сините завършиха сезона непобедени в 17 изиграни мача.


Марица U15 със златните медали

Марица U13 бяха още по-убедителни по пътя си към националната титла в тази възрастова категория. Момичетата на треньорката Кристина Якимова прелетяха през 15-те си изиграни мача до златото без да загубят нито един гейм!


Марица U13 със златните медали

Също под ръководството на Якимова, отборът до 12 години грабна титлата на междурегионалните финали в зони Тракия и Струма, най-високото ниво за тази възрастова група. Те загубиха само един гейм в осемте си изиграни мача.


Марица U12 ликува като шампион

Водени от доскорошната капитанка на женския отбор Радосвета Тенева, най-младото поколение на Жълто-сините – отборът до 11 години, по традиция спечели чисто всичките си четири мача по пътя към титлата в първенството на регион Тракия, също най-високото ниво за тази възрастова категория. Интересното е, че тук клубът участва и с втори отбор, като единствената загуба, която Марица 2 допусна, беше в срещата с Марица 1.


Марица U11 празнува с трофея

Селекцията до 17 години беше единственият тим на Марица, който не успя да стигне до титлата, въпреки че волейболистките на треньорката Атанаска Никифорова изиграха 10 мача и спечелиха девет от тях. За съжаление, единствената им загуба ги лиши от възможността да се класират за полуфиналите и те завършиха на пето място.


Марица U17 след спечелването на мача за петото място

“Цифрите са красноречиви, дори малко стряскащи”, коментира пред volleymaritza.bg президентът на волейболен клуб Марица Илия Динков. “Но сред тези многобройни победи имаше и някои особено драматични, най-вече финалите при старшата възраст и при момичетата до 15 години, които бяха спечелени с 3:2, с много емоция. Така че, да, сезонът е много успешен и мисля, че е най-успешният поне откакто аз съм в ръководството на клуба. С всяка следващата година нивото в Марица, като качество на игра и като качество на работата в клуба, със сигурност се повишава в сравнение с предишната.”