Манчестър Сити за втори пореден сезон е шампион на Англия. Отборът на Пеп Гуардиола си свърши работата в последния кръг и спечели с 4:1 гостуването си на Брайтън. Така "гражданите" надделяха в една изключителна битка за титлата, като завършиха с впечатляващите 98 точки, само с една повече от Ливърпул. Ман Сити завърши сезона в серия от 14 поредни победи в първенството.

Ливърпул от своя страна завърши най-добрия си сезон в Премиър лийг с победа с 2:0 над Уулвърхамптън на "Анфийлд". Този успех, който бе девети поред за мърсисайдци в първенството, обаче не бе достатъчен за шампионската титла,съобщи sportal.bg. Тимът на Юрген Клоп завърши кампанията с 97 точки и само една загуба в лигата, но въпреки това трябва да се примири с второто място.

"Червените" обаче имат възможност да завършат този чудесен сезон с голям трофей, в случай че успеят да победят Тотнъм във финала на Шампионската лига на 1 юни. И двете попадения днес реализира Садио Мане (17', 81'), който се изравни на върха при реализаторите с Мохамед Салах и Пиер-Емерик Обамеянг.

Сезонът за Уулвърхамптън също е много добър. "Вълците", които са новак в Премиър лийг, завършват на седмо място в крайното класиране и ще играят в Европа през следващата кампания, ако Манчестър Сити победи Уотфорд във финала на Купата на Англия, който е следващата събота.