„Трябва да покажем другото си лице в Норвегия. Срещу Хърватия изиграхме лош мач и това не трябва да се повтаря. Искаме да повторим играта си от предишните мачове, в които играхме. Идваме за победата”, категоричен бе селекционерът на България Любослав Пенев на официалната пресконференция преди евроквалификацията с Норвегия. Двубоят е в понеделник от 21.45 часа на стадион „Улеваал” в Осло.

„Стартовият състав ще бъде различен. Тактическа дисциплина, битка по целия терен и колектив – това трябва да бъдат най-силните ни оръжия. Материалът вече е научен – само трябва да го приложим. Сигурен съм, че момчетата са подготвени за мача”, категоричен бе Пенев.

„Към момента основните лидери са България и Хърватия. България и Норвегия ще спорят за третото място, което дава право на бараж. Норвегия е изключително дисциплиниран тактически. Имат много добри изпълнители, силен колектив са и играят много директен футбол”, охарактеризира съперника Ел Голеадор.

„На теория домакините винаги имат някакво преимущество. Но на терена винаги сме 11 срещу 11. Публиката ще бъде срещу нас, но това нас не трябва да ни притеснява”, каза още легендата на ЦСКА, Валенсия и Атлетико Мадрид.

„Не ме притеснява факта, че даден противник владее топката повече от нас. Дори и това да се получи утре. Не винаги отборът, който притежава топката повече печели. И на практика и на статистика”, добави селекционерът на България.

„Имаше напрежение срещу Хърватия. Такова не трябваше да има. Публиката бе зад нас и това не трябваше да им тежи. Не за първи път ще играем такъв мач, така че утре не трябва да има напрежение сред тях. Достатъчно рутинирани са. Предстоят им едни 90 минути, които трябва да изиграем и да спечелим мача”, сподели специалистът.

„Нямам никакви притеснения. Напълно спокоен съм. Всички са наясно относно това, което се случва и това, което ни предстои”, завърши Любослав Пенев.

ТrafficNews.bg