Отборът на Лудогорец постигна победа в последния си мач от есенния дял на шампионата и със сигурност ще зимува на върха в Първа лига. Шампионите се наложиха над Дунав в Русе с 2:0 и така увеличиха преднината си пред втория ЦСКА на шест точки. По-късно днес „червените“ приемат тима на Ботев Пловдив на стадион „Българска армия“.

Головете за „орлите“ днес бяха дело на Якуб Швиерчок и Клаудиу Кешеру, а освен с успеха на гостите, мачът ще се запомни и с няколко спорни решения на рефера Никола Попов, предаде gong.bg.

През първата част той отмени гол на Рафаел Форстър заради засада на Кешеру, а през втората част подмина дузпа за нарушение на Козмин Моци срещу Ахмед Ахмедов.

След равностойна игра в първия четвърт час от мача, първата реална голова възможност се откри пред футболистите на Дунав. Ахмед Ахмедов се понесе по лявото крило и центрира много добре в пеналта, където бранителите на Лудогоерц изпуснаха Иван Коконов, но той не успя да насочи топката в мрежата и вместо това я прати в аут.

В ответната атака Лудогорец нанесе своя удар, а основната вина за попадението на гостите имаше Бранимир Костадинов. Той не успя да пресече едно дълго подаване към Вандерсон, който пое и нахлу мощно в наказателното поле, след което намери Якуб Швиерчок пред вратата на домакините. Нападателят не успя да се разпише при първия си опит, но при добавката нямаше как да сгреши на сантиметри от голлинията.

Тимът на Антони Здравков обаче не успя да се възползва от психологическото си предимство след отбелязания гол. Лудогорец така и не успя да притисне своя съперник  в търсене на втори гол. Опасностите пред Станислав Антонов се изразяваха в няколко навлизания на Вандерсон по крилото и един слаб удар на Швиерчок, който не затрудни по никакъв начин вратаря на Дунав

Най-спорната ситуация в мача дойде в полсената минута на първото полувреме, когато Лудогорец реализира нов гол. Попадението на Рафаел Форстър обаче бе отменено заради засада на Клаудиу Кешеру. Румънският нападател наистина повлия на видимостта на вратаря Антонов след удара на Форстър, но отанаха сериозни съмнения дали Исмаил Иса покрива засадата.

Решението на рефера Никола Попов предизвика много остра реакция от страна на наставника на Лудогорец Тони Здравков.