Локомотив е на крачка от влизане в първата шестица след като победи с 2:1 Локомотив Горна Оряховица в „железничарското“ дерби. Новото попълнение на тима Дино Мартинович, който дойде в клуба през тази зима вкара първите си два гола за пловдивчани и донесе важните три точки на смърфовете. За гостите попадението реализира Софиан Муса.

Двубоят започна с изпълнението на националния химн по случай националния празник 3 март вчера. Преди срещата имаше едноминутно мълчание в памет на фена на Локомотив Георги Гугуманов.

В 6-та минута удар на Мартин Камбуров беше спасен от Николай Банков. Атаката продължи Иван Горанов центрира, а Дино Мартинович засече с глава и вкара дебютното си попадение за „смърфовете“ 1:0.

Само секунди по-късно Меди Фенуш се възползва от грешка в защитата на пловдивчани пое топката и стреля, но Харуби изби удара му.

Дино Мартинович излезе сам срещу Банков в 23-та минута, но този път вратарят на гостите успя да спаси.

В 35-та минута удар на Камбуров беше избит от Банков в корнер.

В следващата атака гостите от Горна Оряховица уцелиха греда. Софиан Муса стреля с глава, а топката срещна напречната греда.

В последните секунди на първата част Мохамед Бен Отман центрира, а Софиан Муса засече с глава и изравни резултата – 1:1.

В 74-та минута Шоко центрира а топката достигна до Дино Мартинович словенецът овладя топката и стреля в долния ляв ъгъл на Банков и реализира второто си попадение в двубоя – 2:1.

В класирането Локомотив е 4-ти с 37 точки, а Локомотив Горна Оряховица е на 13-то място с 19 точки и вече е сигурно, че тимът ще играе във втората осмица.