За куриозна сделка с клуб, за който играе български футболист, бе съобщено официално в събота. “Палермо” на халфа Ивайло Чочев вече е собственост на английска компания. Досегашният притежател на италианския клуб Маурицио Дзампарини обяви, че го е продал за символичната цена от 10 евро, предаде "24 часа".

76-годишният в момента бизнесмен пое издръжката на “Палермо” през 2002-а. Причината да се раздели с него само за 10 евро са големите задължения на клуба. Те възлизат на 22,8 милиона евро. Дзампарини отказа да назове името на новия собственик, като заяви, че той ще стане ясен през идната седмица. “Палермо” в момента играе в серия “Б”. За 16-те си години начело на един от традиционните италиански клубове Дзампарини смени над 30 треньори. Затова и си спечели прозвището Убиец на треньори.

“Съгласих се на сделката за доброто на “Палермо” и феновете. Подписах договора с буца в гърлото. Исках да намеря кандидат, който да инвестира сериозни средства, каквито аз вече не съм в състояние да осигурявам. Цената наистина е символична, но английската компания пое ангажимента да изплати дълговете в размер на 22,8 милиона евро”, заяви Дзампарини.

Сделката обаче не е антирекорд за продажба на футболен клуб. Преди 6 г. закъсалият също във финансово отношение испански “Жирона” бе продаден за 1 евро. Чочев рита за “Палермо” от 2014 г., когато бе закупен от ЦСКА за 2 млн. евро.