Баловете наближават, а TrafficNews реши да издири кои са спортните абитуриенти с добри постижения, които завършват през тази година.

Успяхме да намерим общо 12 спортисти от две училища – двама в Английската гимназия и 10 в Спортно училище “Васил Левски”.

Балът на Английската гимназия ще е на 24 май в Гранд хотел Пловдив, а този на Спортното училище ще бъде на 26 май на същото място.

Английската гимназия

Тодор Павлов – футбол – Локомотив Пловдив

Младият талант на Локомотив дебютира в мъжкия футбол през миналия сезон.

През този бранителят вече има цели 13 мача за мъжкия отбор на Локомотив, а през зимата подписа и първия си професионален договор с тима. От 13-те мача в 10 играе като титуляр.

Дебютът му като титуляр беше в дербито срещу Ботев на Лаута, когато беше избран за играч на мача. Той успя да избие и удар от голлинията на нападателя на Ботев Антоан Бароан, a Локомотив спечели дербито с 1:0.

Велиан Димитров – снукър 

Велиан е номер 1 в българския снукър в последните 2 години и мечтае да стане първият професионален играч по снукър от България.

Той вече има успехи и на международната сцена и е побеждавал и професионалисти, като Род Лоулър, който е бивш номер 20 в световната ранглиста.

Велиан се докосна и до най-добрите в снукъра – неговия идол и любимец на милиони Рони О'Съливан и Джон Хигинс. Той беше техен партньор в шоу мачове на двамата в България.

Спортно училище "Васил Левски"

Боряна Ангелова – волейбол – Марица

Макар и още ученичка Боряна вече е трикратна шампионка на България и три пъти носител на Купата на България с женския отбор на Марица. Играе на поста център и получава повиквателни и за националния отбор в различните възрасти при девойките.

Само преди седмица Боряна вдигна трети трофей през този сезон след шампионската титла и Купата на страната – тя стана шампионка при старшата възраст.

Марина-Анастасия Карапаунова – волейбол – Марица

Също като Боряна тя е част и от женския отбор на Марица и националните отбори за различни възрасти. Тя е двукратна шампионка и два пъти носител на Купата. Играе на поста либеро и беше част от шампионския отбор на старшата на Марица, който вдигна трофея в Казанлък след успех срещу ЦСКА с 3:0 преди седмица.

Кръстомир Михов – баскетбол – Академик

Къци е един от талантите на Академик и получава все повече шансове в първия отбор. Част е и от юношеския национален отбор. Играе и за различните възрастови групи на клуба, както и за дубъла. През миналата седмица записа много силен мач в Самоков при успеха в първия четвъртфинален плейоф срещу Рилски спортист и завърши с 10 точки, ставайки втори по резултатност.

Йоанис Киркилис – баскетбол – Академик

Йоанис също е един от големите таланти на Академик и той също получава шансове да пробие и в мъжкия баскетбол. През този сезон има няколко мача за мъжете на Академик. Участва в различните възрастови групи на клуба и дубъла.

Иван Манолов – плуване – ПК Младост 91

Иван Манолов е републикански шампион на 50 и 100 м. бътерфлай през 2021г. за юноши старша възраст. Също през 2021г. е шампион за юноши старша възраст и мъже на 50 и 100 м. делфин. Това лято на същите дисциплини печели златни медали на 50 и 100 метра бътерфлай и е шампион при мъжете. Участва на силния турнир Мултинешън и Европейското първенство за юноши и девойки, което се проведе през тази година в Румъния. От началото на 2022 се състезава състезава при мъжете. На завършилото през миналият уикенд състезание Burgas Swiming Open 2022 Манолов спечели четири медала - два златни на 100 м. и 200 м. бътерфлай и два сребърни на 50 м. бътерфлай и 100 м. фрийстайл.

Снежана Колева – художествена гимнастика – Тракия

Една от талантливите гимнастички в Пловдив е била част от националния отбор за девойки по художествена гимнастика. Има успехи и на международни състезания. В момента се готви за държавно първенство категория „Елит". Смята да продължа да се занимавам със спорта и за напред и да се ориентирам към треньорската дейност. До момента имам спечелени около 70 медала от международни и държавни турнири.

Петър Андреев – футбол – Локомотив

Един от младите таланти на Локомотив, който през този сезон дебютира в мъжкия футбол и влезе два пъти като резерва в мачове на "смърфовете" срещу ЦСКА 1948 и Спартак Варна. Андреев игра е на поста ляво крило и е част и от дублиращия отбор на Локомотив, който прави много силен сезон в Югоизточната Трета лига.

Александър Димитров – борба – Атлетик

Борецът Александър Димитров има силни изяви, сред които и призови класирания на турнири в България и чужбина. Има бронзов медал от силен международен турнир в Румъния с участието на 17 държави. Още от сега той тренира и деца в Швейцария и смята да се установи там като треньор по борба, след като завърши.

Венци Бамбов – борба и сумо – Атлетик

Бамбов има 2-ро място от републиканско първенство по борба, но се премества в сумото, където има сериозни успехи и дори става републикански шампион. Смята да се съсредоточи основно в сумото и ще запише НСА.

Денис Мехмед – вдигане на тежести – СКВТ Марица

Денис Мехмед е един от талантливите щангисти на Марица. Той успява да стане 6-ти на Европейско за младежи до 20 години.

Екипът на TrafficNews пожелава здраве, щастие и много спортни успехи на всички таланти!